Versetele satanice

Versetele Satanice

AUTOR Salman Rushdie
EDITIE 1
AN APARITIE 2007
EDITURA Polirom
NR. pagini 656
ISBN 978-973-46-0827-0
PRET 20 RON
Despre carte :
Controversatul roman Versetele satanice iā€‘a adus lui Rushdie preĀ­miul Whitbread, o nominalizare la premiul Booker si o condamĀ­nare la moarte a carei amenintare inca mai staruie asupra scriitorului. Polemicile legate de posibilele conotatii blasfematorii ale cartii au pus uneori in umbra discutiile legate de meritele literare ale texĀ­tului si de rolul jucat de acesta pe scena literaturii contemĀ­porane britanice. Dar Versetele satanice e de fapt un roman superb despre dezradacinari de tot felul, despre mosteniri care trebuie sau nu acceptate, despre masti, straturi de identitati si istorii. Este in egala masura o carte a regasirilor si una a afirmatiilor, o poveste fascinanta, plina de personaje fabuloase dintrā€‘o lume aflata la graĀ­nita dintre iluzie si realitate.

Lui Salman Rushdie iā€‘a fost decernat recent titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, fapt ce a suscitat reactii violente din parĀ­tea fundamentalistilor islamici, reactualizind resentimentele priciĀ­nuite de publiĀ­carea Versetelor satanice.

ā€žVersetele satanice este o carte care isi are locul alaturi de marile alegorii ale identitatii din literatura universala, precum Calatoriile lui Gulliver, Candide sau Viata si opiniunile lui Tristram Shandy, Gentleman.ā€ (The New York Times Book Review)
Date de contact
Persoana de contact : Andra
Mobil : 0734.177.694
e-mail : andraelena2204@gmail.com
Judet : Brasov
Oras : Brasov
 
 
 
Recomanda aceasta carte
Versetele Satanice - Autor : Salman Rushdie